公交迷网 - 巴士之家

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

游记:【倒霉无语的一天】(多P)

关闭 [复制链接]
话说琴晚收到封,534嘅6100今日last day...所以...就上咗去萝岗...

首先喺某地坐535上去龙洞,然后转534...

发现月票呢样野出嚟之后,535似乎多咗唔少短途客...

喺龙洞上咗534之后,岩好司机交班,下班司机同当班司机讲:“下星期交委查车”...而当班司机同下班司机讲:“个GPS报站有时报534有时报535,喺未有问题”...(晕死,GPS果然很好很强大...:/57/ )

慢慢摇咗近40min,终于到萝岗...

一落车就直奔主题...

然后发现...

574A居然攞咗唔少市区车...

D3-G324(原来284嘅车?)

D3-G396(原来546嘅车...)

D5-781(原来88嘅车...)

而且很强大咁遇到513支...

然后发现575攞咗宇通仔嚟行...

并且发现呢部D3-2033同埋D3-2032原来配比961嘅车出现喺575度...

附:该车喺961时...

跟住就坐575A上去镇龙...

点知部烂车爬过李伯坳嘅“死亡山路”再往前行咗一段路之后就...

居然同我喺均和村路口上D嘅地方跪低咗...顿时爆汗...(要知道,575A依家得2台车...

之后司机揾车过人...居然强悍到揾443过嚟...部443喺福洞村出嚟跟住就兜过嚟过我地车上30几人...

结果部车逼到晕...小巴装成40几人...:/57/

跟住就逼车到镇龙...

纯粹到此一游...(PS:我好有兴趣想知部575A坏咗点开镇龙一点钟果班班车...)

然后坐445到九佛...

无语,得我一个人坐到总站...

跟住行嚟二巴个总站...坐827无聊摇去太和...(827也太黑了吧...3鸡一个人,羊城通机坏咗...仲要冇空调...)

部车一路狂上客...上到部车顶双闸...

而且司机够胆喺金盆上客,强...

结果部827去到太和个市场就落晒,又喺我一个到总站...

有冇发现个导向图有咩唔同?

HT-200...总觉得部车特别...

最后准备坐504翻归...点知D司机见到我影车,D司机比较好人,等504果阵仲话部车有排先开,影多阵先啦...(最近北郊游发现二巴嘅司机都比较kind...好!)

点知坐504坐到去同和上D,一堆“穗宝”运钞车出动...搞到大塞车...

跟住翻伍仙桥果阵...晕,居然追尾... :/57/  今日好黑...

被追尾车已经移开...司机岩好画完红线...

后尾我行去伍仙桥站转车,见到部车开去路边,成车又要转运...

最后咗上16路车,结束倒霉无语的旅程...汗...

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
收藏收藏
827的导向图是贴上去的而且那个指针的方向写错了!
SB...某車後面側面正面印住大大嘅SB!
呃...LZ實在很倒霉...
.....575A成日坏车噶.....上次系镇龙番罗岗就已经领教个了,,,,,
太耐没去过萝岗,净系认得575A果度。前两张图好似唔系荔红路啊?
好好嘅遊記,頂下
GPS真係好強大
又一批6100同我们讲再见啦!!
G车锦快玩完?有无可能吖?
574A终于换空调了,444复通了吗?
575用宇通仔,车细左,但周转快左,站牌写平峰40分钟一部,实际可能20分钟就一部。
575A居然可以爬得过里白坳,我真系佩服得。。。。
唔错既图片,支持下!
哈哈 LZ真系黑
跟~

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x
回9楼:444复通了...
回10楼:575有时可以密到10min~15min一班...
原帖由 lison 于 2008-12-1 00:47 发表
575A居然可以爬得过里白坳,我真系佩服得。。。。

你都咪话,新年果阵部车一直接唔见影既情况下无拉拉系后边飞上黎超过左我坐紧既果部客运班车.......仲要飞到无晒影